Tuesday, December 29, 2009

tahniah

tahniah kepada cekgu-cekgi yang akan mengajar untuk praktikum for this semester. aku harap praktikum ni berjalan dengan lancar tanpa ada sebarang masalah. ingat, jangan jadi suci sangat waktu ni.
maksudnya, jangan ikut sangat apa yang sepatutnya korang buat kalau korang ni cekgu betul... sebabnya, tujuan murni macam 2 x dapat difahami oleh lecturer2 anda... dan kalau diorang paham pon diorang bohlayan ja...
contohnya, jangan risau sangat anak murid tu berubah tak kalau korang ajar diorang... yang penting korang habiskan hours korang dengan buat apa yang patut korang buat... tak payah berlakon nak jadi ramah ngan pelajar sebab hari korang kena access, budak2 malu nak bercakap and end-up korang syok sendiri... hehehe

ikhlas dari hati yang murni...

Friday, December 18, 2009

P1?

apa yang korang faham ngan P1?

adakah P1 W1max?
atau wiggy?

mungkin YA dan mungkin TIDAK..

bagi aku, apa yang aku paham, P1 tu bermaksud PERHATIAN 1... ianya boleh didapati kat slip result exam(aku)...

wahaha...

nasib badan....

Monday, December 14, 2009

evryone's getting married..

yap... smua orang dah kawen, dah nak kawen, cuma belum ada yang dah bercerai ja lagi(mintak2 tak la)...

kawan2 mana yang nak kawen, jemput la aku... kalau tak boleh datang pon skadar jemput pon dah okeh...

Monday, December 7, 2009

Adakah ‘anney’ yang serve anda MUSLIM?

yey anney, ini hari saya taramau oder teyoyais onney… saya mau tanya macamana mau kasi ucap 2 kalimah Syahadah, ada pandai tara?

Saturday, November 28, 2009

selamat hari raya aidiladha

selamat hari raya aidiladha... hari ni, saat ni, telah masuknya second day of raya haji.. perut macam tong..., boyot..

plan esok nak stay rumah jek, tak mau beraya dah.. panas, gelap kulit i...

Hok oloh…

Kecoh la mamat2 ni…
minum arak, hisap ganja, ambik batu, masuk club, main pompuan, kira town la?
Haha… mesti hanpa bangga boleh masuk club, mabuk2, sontot2, depan belakang, tua muda, kaya papa, semua tibai… kira dah habis terra la???

Kita nak mati tak kira tempat, tak kira masa… nak mati, tgh raba2, tgh gila2, tgh hisap ganja pon apa dia kira?… apa nak kata, dok saja, tak buat apa pon boleh gol la.. ni pulak tengah buat dosa…
Aku bukan apa, nak nasihat saja… otak layan, otak pusing, sekali kena, nak lagi, dua kali kena, ohlala, tiga kali kena, nak tinggal tak peraya, tak pekena, gila, dah kena lagi gila, otak pandai, tapi hidup tak guna, sia-sia jadi manusia… mati masuk neraka..

Cucuk ATM nak cucuk langit, dan cucuk utara dan juga selatan, nak cucuk perempuan, dalam keta pon jadi , lupa singgah 7E, tepi jalan kita bagi, tak pakai sarung getah, senyumlah si smiley, belum kawin jadi daddy…

Town, town jugak bang…, duit tu cukup ka? Bukan duit nak belanja, tapi duit bayar hutang. Kiri, kanan jalan tak senang, ada orang ikut belakang, rupanya cuma bayang. nampak 4D, beli nombor, kalau dapat kita pi joli, tak dapat, kita try lagi… bagus anak bapak, tak putus asa… ini yang bapak bangga…!! Eh, pak nak tanya, ada Nampak rolex pak dak?

Ya Allah, peliharalah akhlakku…,peliharalah duniaku, peliharalah, akhiratku… AMIN.

Thursday, November 26, 2009

Wednesday, November 25, 2009

kongsi hobi

-balik kampung jarang kluar rumah. ya la.. hujan memanjang...

-semalam kluar ngan achik p alor setar, beli barang ngan tgok muvi.. 2012. besh, lawak, suspen, sedih, thrill, dan lain-lain... pastu beli pokok renek kat mak, buat hadiah. kongsi ngan achik. beli pokok tu ngan kaktus kecik... ye la, mak suka berkebun...

-pagi tadi gardening sampai petang... ahhahaha.. mak mula2 marah sebab potong, cabut dan musnahkan pokok2 dia, tapi dia macam ok lepas dia tgok kebun dia dah clear dari unwanted mess(rumput2 dan seangkatan dnganny).. nnti haku upload gambar...

-bakar ubi kayu tadi, ngan sepupu... tak sedap, ubi tak elok. mak ngan ayah kata dah masuk air(dah tua kot)...

-pastu online....

Sunday, November 22, 2009

anti-SO0o..SIAL

kawan.
apa maksud kawan?
kenalan?

Wednesday, November 18, 2009

balik kampong!!

huhuhahaha... akhirnya.... aku dah nak balik kg.. huhu.. mlm ni koi 11. rindu kg gilas2...

"Harsh Time"


it is not mine...,it's the batman star's... he plays his part really well in the movie "Harsh Time,2006".. as a psychotic ex-killing machine of the us military trying to achieve his dream of becoming a federal agent after rejected from NYPD..

i would say that the themes of the story are friendship, dreams, and reality..

see it, you'll be watching this movie with a mountain of hope of seeing a 'not-so-harsh' ending(happy ending la)...

people die in this movie so u can expect what kind of movie it is..

cool thing about this movie is the usage of slang words.. the American plus the Chicana slang makes the movie more realistic(not like yussof haslam word arrangement in his script, "bagaimanakah sekiranya penjahat itu menyerang kita?"-bapak skema!!)

so sad at the end...cool.. watch it man!!

ساکيت مات

ساکيت ݢيلا هاتي اکو سبب ڤنداڠن جادي کابور سبله. تمبه-تمبه ڤولا ستياڤ ساعت اکن کلوار تاهي مات. ميمڠ بتول-بتول تق سليسا لا ماچم ني. هوهوهوهو

Tuesday, November 17, 2009

buduh - hot + busan - cool = aku

di bawah adalah huruf2 yang tertaip tatkala aku menempelkan dahi kat keyboard aspire 5050 aku sebanyak 10 kali:-
yhiu8jk9oi9k0ly75reryt67u7iui89

ni plak tatkala aku me'rolling'kan kepala aku atas keyboard sebanyak 2 pusingan:-
e4rtgy698uj7i9o09ikj8u7y6tg54rfe

ni plak tekan guna tumit, sebanyak 3 kali sambil muka paling ke tempat lain:-
fghged

ni guna perut, roll2 sebanyak 8 kali:-
cvoliiuyjio[p0-[p-0

setelah aku meneliti result setiap ujikaji, kesimpulan yang aku boleh buat adalah:-
  • dahi aku agak jendol
  • kepala aku agak kesat
  • tumit aku agak licin
  • perut aku tak buncit(sangat)
  • dan aku teramat buduh dan busan, baik ambik air semayang, semayang sunat(dahulukan yang wajib)...

Monday, November 16, 2009

pasar malam oh pasar malam....

dah settle keja yang memenatkan dan menensikan, survey tapak pasar malam.. huhu

area yg kami kena cover termasuklah;-
  • shah alam
  • klang
  • puchong
  • petaling jaya
  • sungai buloh
punya la banyak tapak pasar malam, cuma dapat 29 ja overall dalam 2 hari lebey kurang.. bapak lari bajet(bajet 40)

dek kerana tak betul2 paham ngan details yg si mamat yg upah kami tu nak, kami cuma cari pasar malam padahal pasar tani pon jalan sebenarnya... huhu,..rugi..

Saturday, November 14, 2009

fed up

-dont know why, my life suddenly turns back to its normal mode, boring and useless..

-sem depan sem last sebenarnya klu aku ni x bebal camni... sem by sem, i just made my study time longer.. what a stupid lad i am?!

-driving license pon belom ambik. penting in my future as teacher(yo la tu teacher)...

-ntah

-ntah

-ntah

-ntah

Thursday, November 12, 2009

HOLES

Struck with boredom; the wet lazy condition(after the raining of H2O from the sky(hujan la tu...)) outside and the stupid phone coverage(selkom, hehe(cover sikit nak kutuk pon)), I've got an idea of sketching the comic strip below.. enjoy it!!before it is night, i also cut some stickers like below... old and all times hobby...

Tuesday, November 10, 2009

terima kasih cik Fiza(pjart)

Bunga-bunga kantan


hmmm.... errrkkkk

di kala ku kulaparan,
dimasuk angin dan kembong,
kau mengenyangikan perutku,

di kala ku kebuntuan,
takdak benda nak ditelan,
shafiq datang membawa ikan,

kini segalanya telah berubah,
laparku hanya memori resah,
kuditinggalkan kebuncitan,
happy hatiku

sayangilah diri kami(terutamanya syafiq),
belailah usus yang kosong,
kelaparan,...duit PT kesuntukan
wallet nan kekosongan,
bunga-bunga kantan,
layu dalam laksa...

hanya satu ku pinta oh darimu,
hargailah cinta kita(cinta hang ngan shafiq),
lauk, laksa, mi dan juga kari,
berada di pinggan kami,
dengan nasi yang diberi.... hi hi hi hi hiiiii

(ulang korus(pilih je mana2 yg nak diulang)

terima kasih pjart sebab kami masih gemoks(except shafiq) walaupon x berduit...

Monday, November 9, 2009

DeDiKaSi uNTuKmU(papa beri kat u)....

Selamat menjawab paper exam untok Ciksha a.k.a Wani... Ni dedikasi aku kat dia with a big favorite flower of mine... dalam content dia ada secret msg, dia dah figured it out... hehe

Thursday, November 5, 2009

why?

mereka dah ambil alih!! shoot betol!!

"If you want to, we can supply you
Got enough work, to feed the whole town
They won't shoot you, unless you try to
Come around and try to stomp on our ground
'Cause we takin' over, one lappy at a time
Said we takin' over, one lappy at a time
Said we takin' over, one lappy at a time
Said we takin' over, one lappy at a time"

aku suka lagu ni, tapi aku dah rasa lirik dia annoying sebab aku berjaya kaitkan lagu tu ngan "virus2 bodo" yang dah berjaya took over my hardware termasuklah printer(xleh nak scan), webcam camera(skali bukak takleh nak off, tapi haram takleh guna)..., dan tahniah kepada mereka sebab mereka juga berjaya took over my silly nose(selesema)...

p/s : f#ck virus computer dan virus betol2!!

p/p/s : DJ Khaled dan AKON tak ada kena mengena, harap maklum!

Tuesday, November 3, 2009

nak strawberry!!

ahhh....
bayangkan strawberi segar macam kat sebelah ni masuk mulut...
nyam nyam,.... lama dah tak makan..... huhu... nak!!

Saturday, October 31, 2009

I HOPE...

...GOD ERASE ALL MY MEMORIES THROUGHOUT THIS YEAR!!

last day of the month... ntah laa..

ntah la... mungkin ni last posting kat blog aku(mungkin...).. letih dan lesu la hidup ni.. aku tau camna nak enjoy hidup ni lagi... kalau la hidup ni boleh rewind2, nak je aku rewind waktu aku sekolah rendah... xpon sekolah menengah... happy... masalah kurang... nak mandi sungai, roger je member.... dah boleh berendam... mana ada musuh, mana ada lawan, semua kawan...

ingat lagi aku masa tadika, zulkairy(bulat)... main ngan dia otromen raksasa... aku taro, dia otromen hapa ntah... dua2 jadi otromen... so, sapa jadi raksasa? hehehe... pokok pinang jadi raksasa.. hahaha...

dulu2, hehehe, jadi steve irwin... pegi sungai, tangkap ular... dah dapat masukkan dalam tong... belakang rumah member... tengok petang dah x ada... try tnya orang ular apa yang bentuk, kaler, corak macam yang kami tangkap 2, depa cakap ular punti, bahaya... hehehe senyum je aku...

dulu2, dapat offer, blajar kat sekolah baik sikit, tapi aku tolak. ya la, mana aku pandai bab2 nak pikir masa depan ni... so stay kat sekolah lama... dan jadilah aku seperti aku hari ni... wawasan pudar, hehehe.... apa nak jadi ntah la... sebak aku pikir balik... ada semua, tapi satu pon bukan cita2 aku... bukan la tak bersyukur, tapi at least nak jugak kejar cita2. tapi semua hampa...

ahhh.... nasib baik ada lagi memori masa2 lampau... kalau ditakdirkan aku kemalangan, hilang ingatan, tak ada apa yang boleh aku kenangkan... semua yang tinggal cuma kesedihan...

ntah la... tadi, paper 1st aku... soalan ada 10... short essay 5, essay 5. serabut. ntah apa yang aku jawab... dah la paper repeat.. nak tawakal pon ntah la... sekali sekala pikir, natah ke mana hilang diri aku yang dulu... walaupon x baik, tapi sekurang2nya aku masih buat apa yang aku patut buat dan aku tak buat apa yang aku tak patut. sekarang still the same, yang tak patut aku tak buat, tapi yang patut aku selamber tinggal. macam dah tak ada pegangan.

ntah la... mujur ada blog ni... boleh aku taip segala benda yang merunsingkan aku. boleh aku luahkan perasaan aku yang terpendam. boleh aku merapu. walaupon tak ada orang yang baca, at least aku boleh lepaskan apa yang aku simpan. banyak orang boleh jadi pendengar, tapi tak banyak sebenarnya yang betul2 sudi mendengar. so, tak payah bagi orang dengar, cukup sekadar dalam bentuk bacaan... dan aku tau, banyak jugak yang tak suka membaca...

ntah la...

Thursday, October 29, 2009

camna nak ambik foto konvo

sesiapa yang nak ambik gambar kat booth gambar konvo yang kat bawah tu, yang kata kena ambik kat kat jalan tinju 13/50(atau 50/13) tu... aku ada petua... senang ja sebenarnya... pegi ja tesco shah alam(bukan tesco extra)..
  1. bila dah masuk kat kwasan tesco tu, cuma 1 ja jalan kluar, ikut kwasan belakang tesco. kalau selalu kita balik mesti ambik kiri, tapi kalau nak ke kawasan perniagaan worldwide tak silap aku nama dia, kena ikut kanan, jalan dia selekoh sikit.
  2. msuk ikut jalan tu dan masuk je simpang pertama, simpang kedua pon ok.
  3. lepas tu, bila dah masuk kawasan tu, lepas parking tu, first building yang ada tu, tu la building dia.
  4. masuk dalam tu, kalau ada kedai makan, nama NUR RASA UTARA kalau tak silap aku... kalau ada betul la tu...
  5. naik escalator first floor, then 2nd floor
  6. kedai dia ada kat sebelah kiri...
mudah je...
selamat mencuba..
dan selamat berjumpa lagi

Monday, October 5, 2009

ini adalah cover hujan, bukan cover malu ye kwn2..
tajok lagu ni bila aku sudah tiada...

vocal : qedah(aku)
1st guitar : solomon
2nd guitar : pino
bass guitar : anchuk

silakan menonton... hehe
Posted by Picasa

Sunday, July 19, 2009

semalam...

letih dowww...
aku tidoq awai gak, tapi dek kerana badan macam diserang senggugut, aku bangun koi 12... pehhh dekat 12 jam aku tidoq... lesu badan... ya la, 2 hari sebelum ni aku ngan ikhwan terjah muzik2( hehehe macam nas ahmad plak terjah2 nih..), pastu kelmarin p tngok mu training kat b.j.. lotih gila... balik tu tersadai aku dalm bilik... tak daya nak gerak dah...

bila dah bangun sedaq2 ada mesej, dari awek tapi tak daya nak balas sebab still nak sambung mengeroh, tapi skali dapat call la... walaumacamna pon, lepas habis cakap aku terus nekad sambung tidoq untuk at least 1/2 jam lagi tapi malang skali tak dan, fariz mai rumah nak pinjam joran... diketuk2nya pintu bilik sampai aku terjaga balik... waduhhh

kluar la aku dalam pkul 1 p ambik awek aku, pastu p pas, makan... makan nasik ngan sup campur kat Ani Sup Utara.. sedap kat situ... awek yang cadang p situ... berjam2 lamanya kami kat situ... situ la tandas, situ la surau, situ la ruang tamu, cuma tak tidoq situ ja... dalam koi 6 lebih kami pi jalan2 kat taman belakang restoran terapong kat kat ngan pas 2... cantik siot tempat tuhh... aku terpegun ngan air terjun buatan yang ada situ... bukan apa, tak sangka yang ada tempat macam tu.,.. dok ingat tempat orang jogging biasa2 ja...

masa sebelum balik lepak kat kedai kopi kat kat situ... baran kontek, dia nak belanja aku main futsal kat frenzy... dalam koi 11 lebih2 kat kat koi 12 aku pon berangkat la... bila dah balik, dalm koi 2 mcam 2, mandi, bukak internet, layan frndster.. wawawa... aku dah aktif ckit dah berfriendster ni.... dengaq2 orang dok khayal ngan facebook, tapi aku xmenceburkan dri lagi... malas lagi nak daftar... frenster ni pon ah ckup bebal nak check walaupon internet kat hujung jari ja...

Thursday, July 16, 2009

jadual baru...


setelah 2,3 hari dok brulang pi fac, at last aku dah berjaya daftar smua subjek walaupun kelas agak berterabur... ahhh lantak la, janji aku xdak apa2 nak dipikirkan lagi... mintak2 jadual yang latest ni jadual yang permanent..
fuhhh... lama dah tak memblogkan diri... hampir 2 bulan kat kampung, akhirnya tersadai balik kat shah alam ni for the 6th semester. arggghttt... bosan.... tak habis2 belajar bosan, dan aku bajet bila dah habis ni plak lagi bosan... dah kena masuk alam pekerjaan... bukan bidang aku tu... aku cuma layak jadi pelajar bermasalah yang setiap sem akan ke bilik ketua program mintak drop subjek, hehehe..., bukan apa, credit hour melampau-lampau lebihnya...

2 bulan kat kampung terasa macam 2 minggu ja... sekejap sesangat masa berlalu... aku ni plak jenis yang tak pernah puas2 dok kampung... ya la, ujan batu di bla bla bla bla, tau la kan peribahasa 2..., mana nak boleh tinggalkn kampung lama2... takut orang serang.. hehehe..

dah nak masuk minggu ke 3 pengajian, satu kali haram pon aku tak penah masuk kelas, masuk court tenis ada la... hehehe... takut la nak masuk kelas... rasa macam blom ready lagi.. aku plak bakal konvo(grad) lambat, so tekanan 2 dah terasa tu pon budak2 aku blom pegi praktikum lagi... bayangkan kesengsaraan atau ketensionan yang bakal aku alami bila budak2 tu dah bergelar cekgu2 pratikal... aku pulak dok terhenjut2 pi kelas...

huwaaaa.....
apa2 pon aku still bersyukur dengan segala dugaan yang Allah bagi kat aku ni.. aku percaya semua yang berlaku ada hikmahnya... semoga dengan adanya pengalaman sedemikian aku akan berhati2 dan lebih giat berusaha kelak...

Tuesday, May 5, 2009

alhamdulillah...





aku dah berjaya settlekan paper yang kedua aku.. one more left, sociolinguistics ja yang masih tinggal.. paper yang membunuh sebenarnya.. taktau la apa nasib aku kali ni. cuma aku berhrap yang everything will be not so bad for next sem. i already knew that it will be bad, just hoping that i will not be very bad.. hehe
tahniah skali lagi sebb at last my work is accepted. i thought is was just a company's waste. know why?
my shoes painting work at first has been rejected by the big boss. hehe.. whatever... i was all my fault because i was not following what he had design for me. i can say here that i was not following orders. hehe

Monday, May 4, 2009

esok paper - sedeyh ni...

haha
tomorrow will the first examination day (for people who are not repeating any last sem subject like me. for me, it will be my 2nd day, hehe). next sem there will be more things to be repeated..

as for all my fellow friends, i hope you could make my sad (not really, but more to stupid) story as a lesson. u dont have to make such expirience as your own, you just need to remind yourself that such things could happen to yourself.

only to Allah i recite my humble doa'. may He bless me with His Nur to change myself to better person. Amin...

Wednesday, March 25, 2009

boo-nga-nga


boo-nga art shoes, here comes your junior version of the shoes you put as your banner..
after traveling inside my tick unexplored mind, finally ive found a design that i think quite interesting which was to reproduce a design from the previous collection but for baby shoes..
here's the shoes..

Monday, March 16, 2009

kes naya...

sebab dah terlampau bengong kot, aku selamber ja main ponteng2 kelas... start sari, jadi dua, jadi tiga, jadi empat, jadi seminggu... wahh... agak daring la utk seorang pelajar UiTM buat macam 2... tadi aku kenal bombarded ngan lect. reading, Puan Izyani(kakak Afiq)... huwa huwa huwa... malas pi kelas dia, presentation tak siap dan ramai dan lagi yang sewaktu dengannya... hehehe... PADAN MUKA AKU!!

Friday, March 6, 2009

p kl ngan wani


huhu...sepatutnya mggu lepas dah post, tpi baru hari ni aku post.. haha
hujung minggu, kluar pi kl ngan wani. jalan-jalan bawak dia bagi dia biasa ngan tempat2 kat selatan atau centre semenajung ni..

Thursday, February 26, 2009

gila mengai!!

Kajian demi kajian telah ana jalankan untuk mencari tempat yang menarik dan strategik untuk menjadi pelabuhan memancing. Namun setelah berhari2 ana bersam sahabat ana melayari internet dan melewati sendiri tempat-tempat yang berpotensi di sekitar Shah Alam ini, ternyata usaha kami cuma sia-sia.

Shah Alam bukanlah satu kawasan yang mempunyai tempat yang sesuai untuk dijadikan tempat memancing. setelah diselidiki sedalam yang mungkin, yang ada cumalah tempat-tempat yang ala kadar seperti di kawasan taman pertanian atau berhampiran plaza masalam yang ana kurang gemari kerana tidak begitu bersih.

apa-apa pun ana amat bertuah kerana ana dapat berkongsi hobi bersama sahabat yang sealiran dengan ana. jika ana bosan ana akan menyuarakan pendapat untuk memancing dan jika sahabat ana tesebut tidak mempunyai kuliah, akan sahabat ana bersetuju serta-merta.

bapak ahhh.... entah betoi entak tidak bahasa aku. bahasa melayu bahasa yang memerlukan seni yang mendalam untuk digunakan apatah lagi jika untuk dikuasai (ni pun betoi ka dak aku tak tau, hehe)

Saturday, February 21, 2009

they all started with a sketch..



hehe maap sadnbitter.blogspot.com, bunyi title macam nak sama...
ni ha aku lukis bersempena dengan hari tidur lewat (hari2 tdur lewat sebenarnya, hehe)

Sunday, February 15, 2009

HuJoNg MiNgGoO YaNg 'FuYOo'!!


wahahaha.... setelah sekian lama nak mengai ikan(memancing), akhirnya termakbul juga niat tu...

hahahaaha... mula2 pi taman pertanian kat Bukit Cerakah, tengahari.. pi ngan Shafiq dan Afiq.. depa tak dapat apa2.. aku dapat gak sebarau, sebesaq 3 jari.. kecik gak tapi janji dapat, sudahhhh...

dah balik tu pi makan, tapi semua tu tak berakhir kat situ ja... kami ada cadangan lain..
jeng jeng jeng... aku beli boq khai(joran) baru.. start motor. 3 orang kami pi Klang, North Port, Tanjung Harapan..., kami sampai dalam pukul 8 malam lebih dan balik Shah Alam dalam pukul 10 pagi.

semalaman kami kat sana, pengalaman menunggu air pasang balik setelah surut amat kami hargai.. kami juga mengharungi pelbagai pengalaman lain atau boleh dikatakan dugaan la, antaranya dapat belut laut, kail berpuluh2 putus kena gherit(gigit) ketam, dapat ikan buntal, kail sangkut batu, dan macam2 la(tak ingat)...

dalam banyak2 pengalaman, yang paling aku kagumi ialah dapat ikan sembilang versi dewasa(besaq la 2).. HAHAHA...

banyak lagi benda2 yang aku miss sebenaqnya, tapi setakat ni, ni boleh aku rate-kan 'good' la sebagai satu permulaan kepada aktiviti memancing ni...

Friday, February 13, 2009

nothing much..

maaf la..
kadang2 orang bukak page aku nengok2 ada cerita aku sendri ja. ya la, aku ni jenis yang self-centered ckit. klu boleh nak post something yang lebih ilmiah ckit tapi aku plak orang yang bleh dikategorikan sebagai seorang yang agak malas membaca, so doakan aku berubah.. aku dah try, tapi x tahan lama la usaha aku. there must be something wrong somewhere yang buat sesuatu kebaikan tak kekal lama kan?

kadang2 tu la pentingnya muhasabah diri.. kenang balik apa yang dah kita buat yang menyumbang kepada perkembangan diri kita dan orang lain, apa yang kita dah buat yang dah menyusahkan dri kita dan yang pentingnya ada tak kita susahkan orang lain..
bila dah kenalpasti semua2 tu kita buat la apa yang terbaik contohnya pohon maaf atau mungkin berterima kasih kepada orang yang dah bantu kita. tapi yang paling penting terim kasih kat ALLAH.

Monday, February 9, 2009

ni ha

qedah19@yahoo.co.uk

Sunday, February 8, 2009

bersua kembali

wahhhh, dah lama gila xdak post..
banyak sangat assignment.. banyak masa aku guna untuk assignment2 baru 2. aku guna masa aku untuk renung assignment2 tu ja, renung ja la, x buat pon.. heehee
ari ni hari hujung minggu, nak siapkan sikit kerja mna yang sempat buat. malas nak lengah2 lagi.. heehee, perancangan ja ni. mintak2 jadi la.

Wednesday, January 21, 2009

Tuesday, January 20, 2009

Monday, January 19, 2009

Thursday, January 15, 2009

KeRjA...BaNyaKK bAh!!

ahhh.... serabut... baru ja start sem, proses pendaftaran pon tak abeh lagi, tapi kerja dah berlambak-hak.. tensyon aku.. kelas plak berterabur lagi. banyak kelas kol lapan plak tu.. aduuuh...

ikut perancangan nak tidur awal, tapi tak berapa nak jadi la perancangan ni nampaknya.. tadi pon pi tengok budak-budak ni jay-ming(jamming).. balik pon dah pukul 1 lebih kurang. dengan kerja tak seap lagi, kelas plak kol lapan stengah.. huhu..

Friday, January 9, 2009

sheet!!

bola aku kena reject..
ahh... aku buat training skill ja la lepas ni.. malas bawak la..

lepas setup, balik makan megi.
maksudnya setup tu cuma sekadar untuk seronok2 ja.., bukan untuk sehatkan badan.

esok ciksha nak mai daftar dah..
raya cina nak balik ka tak taktau lagi..
kalau nak balik, ciksha nak balik sekali, kalau dia tak balik, aku pon malas nak balik la..
nak kena kontek ikwan la, habaq kat dia yang aku taktau nak balik ka tak lagi..

ada hadiah kat ciksha.. haha.. dia mungkin dah tak sempat nak baca blog aku so aku upload gambar hadiah 2..
PORTI MI AMOR..

Thursday, January 8, 2009

baru....
semua baru...
dari aku...
mahupun mememberku..

budak2 ni nak setup*, tanya aku in @ out?
aku dengan penuh semangat kesukanan menerima pelawaan depa..
bukan apa, kasut dah baru, dan tadi beli plak lagi satu benda baru.. huhu..

ni ha..









ni plak daus punya puma baru..


















lepas ni taktau apa plak yang baru...
hehe

*setup = main futsal

Wednesday, January 7, 2009

HeRe CoMes da nU SchEdULe...

setelah settle semua hal2 pendaftaran, secara rasminya jadual ni akan aku mula pakai start minggu depan. semalam baru settlekan kelas literature yang aku kena repeat.. dah tukar kelas. p klas skali ngan budak yang kena repeat gak. bukan apa, senang nak buat keja.

setakat ni sja dah banyak aku habiskan duit pinjaman aku. tapi ok la, sewa dah settle. tak la serabut kepala otak sangat. mengikut log yang aku buat, ni dia perbelanjaan aku setakat ni;-

(1)sewa = RM800
(2)yuran = RM900
(3)kasot = RM255
(4)hardisk casing = RM45
(5)pinjamkan kat orang = RM600
(6)bayar balik pinjaman = RM225

yuran tu aku bayar untuk kakak aku skali, kiranya aku ada simpanan RM490. tambah plak ngan bagi pinjam kat ciksha jebon a.k.a awek aku untuk dia sambung degree kat shah alam ni, RM600, RM1090 la semua skali tak dikacau. tambah ngan bapak boh lagi, RM100. huhu... ok la aku rasa...

semua benda ALHAMDULILLAH dah settle, so aku harap, INSYA-ALLAH proses pengajaran dan pembelajaran aku akan berjalan lancar sepajang semester ni..

Aku terpikir gak nak posa, sehat sikit badan aku disamping dapat menjimatkan kos sara diri kat sini yang agak membebankan sekiranya langkah2 penjimatan tak diambil. Bab reward tu aku serah kat Yang Maha Esa ja la

Tuesday, January 6, 2009

doh lamo doh...

Dah agak lama dah aku x memblogging diriku ini... Rindu plak rasanya...
PTPTN dah masok, dah lama dah, 1hb dulu lagi..
ALHAMDULILLAH, semua benda dah settle..
Sewa untuk sem ni dah, api, air, tenet skali sewa..
Budak2 cadang nak beli mesin basuh tapi aku rasa dah agak lewat tok benda camtu..
sem ni aku dah buat bajet btol2..
siap beli 3 pasang kasut lagi..
hehe.. ni ha mereka sekalian..
Blajar kira dah okey ckit la...
kemalasan nak berangkat ke kelas 2 dah kurang la.. pagi pnya kelas dah malasdah nak ponteng...
serik aku kena repeat 2 paper.. masalahnya bukan tak pandai, tapi malas.. tension aku nak melayan karenah diri aku sendiri yang memang malas ni..
nak kata aku memang jenis yang malas nak pi kelas, aku rasa masa sekolah mnengah dulu, sijil ponting sifar tiap2 taun dapat,, huhu...