Tuesday, January 26, 2010

kebengongan tahap melampau...

bodoh plak aku rasa, masuk kelas, muka budak2 2 parts below je yang aku nmpak... mana pegi mmber2 aku yang sama sem ngan aku? ops, lupa, aku kan repeater... orang lain tengah sebok mengajar..., aku plak mengelamun dalam kelas malu2 alah... nak angkat kepala segan, nak tunduk pon segan... ye la, smua adik2 je keliling...

nak menyesal tak elok..., nak buat tak kesah, bapak menipu kalau tak kesah.. so aku redha je la... cadang2 awal2 nak extend sem. nak nuat sem depan ja.. tapi pikir2 balik, better aku ambik gak walaupon ckit sebb masa dah makin mencemburui aku... baru shave misai malam ni, pagi esok dah nmpak macam nak kena shave lagi sekali... orang2 lain yang sama umur ngan aku dah kawen, dah ada anak, dah ada rumah, dah ada keta.., dah ada kerja... tggu nak kembali ke rahmar=tullah je lagi, tapi aku plak blajar tak abis2... silap2 haribulan, ke rahmatullah tak semapat nak habis degree, mati syahid... fisabilillah...

aku dah tau apa sebenarnya silap aku all the times, cuma aku tak mmpu lagi nak ubah.. first yang aku perasan, initial classes aku skip, so the next classes aku dah rasa malas nak pegi... malas tu la yang menyebabkan aku terkandas macam ni...

kadang2 aku rasa macam aku ni ryan reynolds pon ada, ala... dalam cita van wilder tu... yang dia takut nak harungi alam pekerjaan, so dia kantoikan diri dia dan stay kat kolej bertahun2, padahal pandai je dia tu sebenarnya(bab kepandaian ni aku tak pasti sama ke tak).. yap...!! memang aku takut nak kluar dari kepompong student ni... nak buat micro teaching pon aku dah cuak giler, ni plak nak practicum, nak mengajar..., mmg ngeri dan mnyeramkan...

part seven sepatutnya dah jadi part smua orang senyum(walaupon agak tensi) sebab dah tau sem depan nak settlekan thesis, hantar, dua sem lepas tu naik pentas, pakai jubah... tapi aku time tu tgah serabut ambik subjek2 yang kantoi... aduhhh

entah la... nak positive thinking macam tak kena je... ye la, mulut positive, kepla negative, tak ngam,... orang slalu kata setiap kejadian, setiap peristiwa ada hikmahnya... ntah ada ke tak hikmah untuk peristiwa hidup aku ni, aku pon blur, tak tau nak agak... positively, ada la kot.... negatively, huhu, ada ka???

nak kerja apa kalau perangai mengalahkan unta... nak kata aku ni malas, yap, aku stuju, aku malas, tapi malas aku cuma untuk belajar.. buat benda2 lain aku tak la kesah sangat.. aku enjoy je pon buat benda2 lain. tapi kenapa bab blajar ni aku jadi camni... dulu malas gak, tapi time kena study aku ok je telaah buku.. tapi sekarang ada assignment 30% pon releks je aku letak tepi, ambik laptop, main game, main internet, tgk muvi...

aku ngan moto hidup aku tak penah berubah, "NTAH"... ada masalah ckit ntah!, malas nak pikir... so aku konsider aku ni bukan risk taker... aku lari dari masalah. tak penah try nak selesaikan masalh. masalah plak bukan semulajadi datang, aku yang create sendiri... tapi bila time nak settlekan masalah tu, slamber je aku tolak tepi sambil kepala otak aku melafazkan moto hidup aku "NTAH!!".. lantak la... hehehe

mungkin rohani aku lemah... , semangat mudah luntur, pegangan goyah.... (perkara penting ni yang aku tinggal, so it leads to further problems, and complications)... aku akan cuba cari pegangan yang kuat, kukuh semula agar segal yang aku laburkan selama ini bukan pembaziran dan aku akan temui kejayaan kelak!! amin...

sekian

lalalalala

Sunday, January 24, 2010

tak tau nak taip apa...


kat stadium masa malaysia lawan mana ntah... pi ngan budak2 tu...

Wednesday, January 20, 2010

Sunday, January 17, 2010

Saturday, January 16, 2010

YA ALLAH

Permudahkanlah kerja buat aku YA ALLAH....
AMIN...

Monday, January 11, 2010

never forget to dream....!

If I Can Dream Lyrics

There must be lights burning brighter somewhere
Got to be birds flying higher in a sky more blue
If I can dream of a better land
Where all my brothers walk hand in hand
Tell me why, oh why, oh why can't my dream come true
Oh why

There must be peace and understanding sometime
Strong winds of promise that will blow away
the doubt and fear
If I can dream of a warmer sun
Where hope keeps shining on everyone
Tell me why, oh why, oh why won't that sun appear

We're lost in a cloud
With too much rain
We're trapped in a world
That's troubled with pain
But as long as a man
Has the strength to dream
He can redeem his soul and fly

Deep in my heart there's a tremblin' question
Still I am sure that the answer, answer's gonna come somehow
Out there in the dark, there's a beckoning candle, yeah
And while I can think, while I can talk
While I can stand, while I can walk
While I can dream, please let my dream
Come true......right now

Elvis Presley

Sunday, January 3, 2010

kopi, kopi!!!

aduyai... sakit leher mengadap laptop, register subjek... tensi, emosi, semua menguasai diri ini...

sistem registration ni nak kena check betul2, serabut... kena plak bertindih2an subjek, aduhhh, kena la aku semak jadual, semak kelas, semak segala2 la kiranya... last2 kepala aku yang 'semak'..

apa2 pun aku bersyukur gila sebab dah siap jugak... Alhamdulillah...