Thursday, September 16, 2010

Thursday, July 15, 2010

burhhh

semua orang dah tau... sepatutnya aku rahsiakan.. biar aku sorang ja yang tau... adududududu... tapi tak pa, i will prove to the world that the past is just history... what was good will be better, what was bad will forever be left behind!!

janjiku pada"mu", dan janjiku pada semua... semua takkan berulang lagi, dan aku akan terus ke puncak, ke depan!!

Friday, June 18, 2010

Lagenda Budak Setan..

wah... best la klu jadi ayu tu... berebut2 orang nak... eksiden, kena pukul, pastu hilang ingatan, pastu mati... i envy her life... and death as well.. ya la, lastly mati dalam keadaan orang sayang dia... hehe...

Monday, June 14, 2010

boleh gila macam ni....

pecah kepala aku macam ni...
semua salah aku...

kenapa la aku ni bengap sangat?
bodoh sangat?
bengong sangat?

kalau kaya tak pa, tapi miskin ja.. duit simpanan pon tak ada..

nak buat apa ni?

jadi buruh kasar? mampu ka aku?

nak jadi apa ni?

orang dah tak nampak aku dah...
dah jauh semua orang.. atau aku yang jauhkan diri??

nak buat apa ni?

kepala berat sangat...dah la sunyi kat s.alam ni.... tension gila... macam nak gila.. dah la tak cukup iman di dada...

nasib baik aku ni Islam, Alhamdulillah...

Thursday, June 10, 2010

hahaha...

last night i figured out something that was so shocking... haha.. i am actually living in a role-play, a movie... only i dont know... everyone is collaborating, doing things by the script, which i dont have...

have you seen the movie "the thurman's show"? i am like jim carrey in it... haha... everyone is laughing... but dont worry, i am not blaming anyone, seriously i am not... i blame myself.. i wrote the introduction of this movie... they are just doing their best finishing it..

i can only wish for the ending to be happy..., if it's not for me, perhaps for others.. that's all i can do now...

Monday, June 7, 2010

maaf...

dulu aku penah release 1 post, berkenaan 8hb, yg mana aku bagitau aku nak surprise ciksha... tak angkat call dia, tak jawab mesej dia... dan dia keluar ngan mmber dia akhirnya, celebrate brthday dia...
i was so stressfull... so i published a post but only from my point of view... i wrote something unfair enough which made some people made a bad judgments towards her... macam dia yang salah... sebab tu aku dah padam post tu.. post tu btul2 buat dia sakit hati sebab nmpak macam salah dia.. padahal it was all my fault..
dalam post tu kata yang aku tak angkat call dia, tak reply mesej dia... aku refused buat macam tu sebab aku rasa dia akan pasti tggu aku... tapi dia tak dapat nak tggu aku sebab desakan kwan2 dia, ajak dia keluar... dah rancang.. lagipon dia tak pasti samaada aku sedar atau tak segala mesej dan calls dia... so better for her to go out with her friends than waiting for nothing...
"DIA MESEJ, DIA CALL, TAK HENTI2 HARI TU- DARI PAGI SAMPAI MALAM.. MEMANG DIA NAK SANGAT KELUAR DENGAN AKU, AKU SILAP SEBAB AKU TAK FIKIRKAN PERASAAN DIA.. DIA SEHARIAN TUNGGU, PADA HARI LAHIR DIA, BERHARAP YANG AKU AKAN CELEBRATE DENGAN DIA- YA, MEMANG AKU TERPAKSA PINJAM DUIT, TAPI TAK JADI KELUAR NGAN DIA, NMPAK MMG MENGECEWAKAN, TAPI SEBENARNYA DIA LAGI KECEWA..."
so hari ni... dan aku tak tau sampai bila... mungkin selama2nya, aku plak akan rasa apa yang dia rasa.... selama dia dengan aku, aku rasa dia amat tertekan... mana taknya, aku sendiri perasan yang aku ni terlalu selfish, terlalu mendesak... segala benda semua untuk kepentingan aku... x penah pon aku bahagiakan dia... tak pernah... aku buat dia cuma macam tunggul, macam tak ada apa...
aku mengaku, aku pernah abaikan dia, aku pernah layan dia seburuk2nya... tapi tak bermakna aku dah tak syg dia... kehidupan yang aku jalani sekarang mmg amat2 mmbebankan diri aku... aku berubah.. aku bukan aku yang dulu... dulu aku rapat dengan kawan2 kmpung aku, tapi sekarang aku cuba jauhkan dri... dulu aku tunjuk ciksha yang aku sayang kat dia, tapi sekarang ego aku melampau2, tak nmpak langsung kasih sayang aku kat dia... dan dia plak trpaksa tanggung tekanan dari aku, tekanan yang tak sepatutnya dia tanggung...
aku fikir, mungkin tanpa aku di sekeliling orang2 lain, kehidupan mereka akan jadi lebih mudah, lebih gembira... jadi aku akan undur diri sedikit demi sedikit...
aku mmg stakat ni tak ada perancangan khas lagi untuk masa depan aku.. aku dah rancang, tapi macam tak mampu nak ikut perancangan2 aku tu... tak ada semangat langsung.. semangat aku, motivasi aku dulu yang pudah dah terus hilang.. aku tak pasti dapat cerahkan balik masa depan aku atau tidak... yang pasti setakat ni, aku dah tak ada masa depan...
AKU NAK AMBIK KESEMPATAN NI, NAK MINTAK MAAF ESPECIALLY KEPADA CIKSHA(NOR SHAZUANI BINTI MOHD SOBRI)... ATAS SEGALANYA... MMG HARI2 AKU MINTAK MF KAT DIA, DAN DIA KATA DIA MAAFKAN AKU... TAPI SELAGI TAK TERJADI SATU BENDA, AKU TAK YAKIN DENGAN MAAF TU... AKU TAK RASA LANGSUNG YANG DIRI AKU DAH TERAMPUN... SELAGI SATU PERKARA NI TAK TERJADI, AKU TAK DAPAT MAAFKAN DIRI AKU... KAT ORANG2 YANG TERASA DENGAN AKU SELAMA NI GAK, AKU MINTAK MF... AKU TERPAKSA JAUHKAN DIRI AKU SEBAB AKU RASA TU YANG TERBAIK...
byk sebenarnya nak tulis, taip, tapi aku tak pernah rasa ikhlas cuma dengan berSMS, tulis BLOG,.. klu boleh nak cerita dengan mulut aku sendiri...

Sunday, May 9, 2010

fucking frustrated!!

cannot sleep... try exercising, perhaps it would make my body tired and i could get sleepy and then sleep easily but i ended up sweating on my bed..fuck!!

tried browsing my laptop searching for messy folders that could be sorted, still not working... i am sleepy but still awake.. fuck!!

i found out that my previous 2 years "19th 0f April-07,08" folders are not at the place where they should be... i was searching everywhere for them but i couldn't find them... i remembered that i used to edit some pictures from the folder(april-09) early this semester, but today, i couldn't find it!! fuck!!

feel so sad, angry, sleepy, frustrated, annoyed, and only thinking doing bad things.. fuck!!

one by one, these misfortunes visit me... like dont want to see me smiling again... fuck!!

fuck!!

fuck!!

fuck!!

fuck!!

fuck!!

Friday, April 23, 2010

i fuckinG hate myself!!

i don't know what is wrong with you who love me... when even i hate myself..
the end comes too soon, like a VCD without the "DISC B".. it's not yet over, but it's already ended..

Sunday, March 21, 2010

di ambang penyingkiran..

cabaran semakin getir,
percubaaan2 gagal disempurnakan,
kehadiran tidak memberangsangkan,

-dengan keadaan yang serba tidak mengizinkan, dapatkah peserta kita ini menghabiskan saingan yang semakin hari semakin getir ini?? kita lihat musim seterusnya.. dalam "cabaran semesterku" musim ke8

Thursday, March 18, 2010

yEaH!! BaTeRi kAmEra dAh nAk SaMPai!!

dah lama tak bergambar.. ye la, bateri kamera dah bertahun, tapi tak penah tukar.. nak tukar tapi penah cari dulu, tnya2 harga dia RM160. terus xjadi beli... sekarang ni dah tak leh power on langsung.. penah jugak aku cari masa dia dah warning(kejap je guna, pastu habis bateri) baru2 ni, tapi smua kedai kata diorang tak ambik.. kuciwa aku.. buntu.. mujur ada internet, browse, cari kot2 ada kedai spare part kamera ke, tapi x jumpa... last2 cari kat lelong.my baru ada... harga pon x sampai RM50. so aku beli online ja la... tengah tunggu sampai ni.. bila sampai je aku boleh la aktif balik ambik2 gambar ni.. biar penuh hard disk.. haha

yEaH!! BaTeRi kAmEra dAh nAk SaMPai!!(versi disabotaj oleh ajiji)

dah lama tak bergambar.. ye la, bateri kamera dah bertahun, tapi tak penah tukar.. nak tukar tapi cari dulu, tnya2 harga dia RM1600000000000000 juta billion (sori sabo)

Tuesday, March 16, 2010

bolehkah??

aku nak stay shah alam tanpa balik2 kmpung selagi aku tak habis belajar... so apa yang aku terpaksa korbankan adalah....

-putuskan segala perhubungan sementara dengan orang2 yang aku kenali dengan menukar nombor baru...

-whip my lazy ass by working to earn extra money for me to survive...

-jangan balik raya...

-isi apa2 cuti dengan kerja...

-sewa dengan orang yang tak dikenali..

-stay kat kolej time belajar..

-study bila ada masa..

-avoid after midnite activities..

-cuti semester ni...

-make more contact with lecturers...

-ask for help from lecturers...

Sunday, March 14, 2010

Monday, March 8, 2010

takut..

bukan kat hantu, tapi kat masa depan... what "WILL" happen..

perkataan esok bagi aku adalah satu perkataan yang so stressful.. sometimes aku harap tak ada such thing as esok..

future
orang lain ada plan, aku pun ada... orang lain ikut plan, aku plak gelabah nak pikir2 2nd plan, 3rd plan, ya la, plan pertama tak jadik, kena ada backup plan, 1st backup plan tak jadi, kena pakai plan seterusnya... dan seterusnya.. dan lagi, dan lagi... i'm sick of it..

menyesal
perkataan yang betul2 tak Islamic, but that's what i feel right now about my choice i made... when i think back, will it make any difference if i make other choices? will it be better, or worst? cannot answer that..

blame game
orang lain struggle study, walaupun tak penah minat dengan apa yang diorang ambik, tapi aku plak asyik salahkan minat.. i cannot do this, that because i dont like it, i dont like this, i dont like that... tapi kalau aku ambik apa yang aku minat, boleh ke aku struggle? atau alasan aku nanti aku tak minat apa yang aku ambik walaupun aku sebenarnya penah minat?

disiplin
yap, hidup mesti ada disiplin. tak heran kenapa mesti ada guru disiplin yang garang2. semua tu sebenarnya nak didik kita untuk jadi orang yang berdisiplin. tanpa disiplin susah nak jadi orang yang berjaya. nasib je kalau ada yang tak berdisiplin, tapi berjaya..

rehat
rehat yang cukup penting untuk kita dapatkan badan yang sihat dan mental yang sentiasa dalam keadaan bersedia untuk menerima hari esok...

so wahai "Encik Esok", aku akan pastikan kau menjadi "hari ini" yang penuh dengan bermanfaat!!

Tuesday, March 2, 2010

excuses

im full of it...

what to do?
-got to change my attitude
-be more responsible at least towards myself
-indiscipline, got to work on that(best solution, solat)
-procrastination, avoid body and mind fatigue(sukan ala kadar je dah la)

banyak lagi nak kena letak ni... hehe

so unlucky...

yUp, so unlucky...
again, my laptop broke down, now,no connection to the internet... before this the fan burnt out..
so last nite i went to PAS, asking for some advice from the computer repair center, he(the one working at a shop there) suggested that i buy a USB wireless adapter.. i bought it and it cost me MYR55.90.. (tengah2 sengkek ni ada ja nak pakai duit), the problem is the motherboard which will cost me MYR250 in order for it to be fixed..(duit tuuu), so like i said, i bought the adapter.. problem solved!
haha, a laptop without a wireless connection these days seems weird to me...

p/s : wish to "pijak" more money.. last time, MYR480(bahagi 3 kepala) hehe

Friday, February 5, 2010

Thursday, February 4, 2010

selamat empat haribulan...

dah masuk bulan dua dah... semalam birthday kakcik... aku dah wish dah... cuma nak bagi hadiah je xtau nak bagi hapa lagi... tapi aku mesti figure smth utk dia... at least klu xdak duwet pon buat sndiri ja la... setau aku minah ni style ang tak kesah, janji orang igt dia... bagi stokin lama aku je la... ehehehe

semalam nak pi tegk adnn sempit ngan wani, tapi pukul 4 baru ada... aku plak tgh gila nak main futsal kat fac, so cari muvi yang awal ckit... last2 decided tgk spy next door je la... so beli la tiket... lepas beli tiket p la cari makann ckit, lapar kata wani... so beli kat jusco... bila dah time, pegi la msuk.. lewat ckit, dalam 5 minit camtu... bila dah masuk p la kat hall dia, no 8.. masuk2 tgk semua cina... cam tak logik ja... tapi bila pk2 balik, eh ya x ya gak... filem jackie chan, tu sebb orang cina byk kot... bila dah dalam 5 minit dalam tu, aku perasan yang muvie 2 setting dia cina 80an. aku pon gitau wani sruh dia stay dalam jap.... aku nak keluar pastikan btul ke hall 8 yang kami masuk tu... rupa2nya tu hall 7... ahahahahah...aku pon call dia, ajak kluar.. so masuk la hall 8.. aduhhh... ansib baik terpikir nak kluar, klu tak rugi je... crita dia lawak la, tapi plkon lain2 macam kaku ckit... macam bajet rendah je... tapi lawak la...

balik main futsal... main sebelas orang je... sebelum2 ni kalau petang, empat court pon xckup, tapi semalam cuma sebelas orang.. mungkin sebb cuaca macam nak hujan kot...

hehehe

Tuesday, January 26, 2010

kebengongan tahap melampau...

bodoh plak aku rasa, masuk kelas, muka budak2 2 parts below je yang aku nmpak... mana pegi mmber2 aku yang sama sem ngan aku? ops, lupa, aku kan repeater... orang lain tengah sebok mengajar..., aku plak mengelamun dalam kelas malu2 alah... nak angkat kepala segan, nak tunduk pon segan... ye la, smua adik2 je keliling...

nak menyesal tak elok..., nak buat tak kesah, bapak menipu kalau tak kesah.. so aku redha je la... cadang2 awal2 nak extend sem. nak nuat sem depan ja.. tapi pikir2 balik, better aku ambik gak walaupon ckit sebb masa dah makin mencemburui aku... baru shave misai malam ni, pagi esok dah nmpak macam nak kena shave lagi sekali... orang2 lain yang sama umur ngan aku dah kawen, dah ada anak, dah ada rumah, dah ada keta.., dah ada kerja... tggu nak kembali ke rahmar=tullah je lagi, tapi aku plak blajar tak abis2... silap2 haribulan, ke rahmatullah tak semapat nak habis degree, mati syahid... fisabilillah...

aku dah tau apa sebenarnya silap aku all the times, cuma aku tak mmpu lagi nak ubah.. first yang aku perasan, initial classes aku skip, so the next classes aku dah rasa malas nak pegi... malas tu la yang menyebabkan aku terkandas macam ni...

kadang2 aku rasa macam aku ni ryan reynolds pon ada, ala... dalam cita van wilder tu... yang dia takut nak harungi alam pekerjaan, so dia kantoikan diri dia dan stay kat kolej bertahun2, padahal pandai je dia tu sebenarnya(bab kepandaian ni aku tak pasti sama ke tak).. yap...!! memang aku takut nak kluar dari kepompong student ni... nak buat micro teaching pon aku dah cuak giler, ni plak nak practicum, nak mengajar..., mmg ngeri dan mnyeramkan...

part seven sepatutnya dah jadi part smua orang senyum(walaupon agak tensi) sebab dah tau sem depan nak settlekan thesis, hantar, dua sem lepas tu naik pentas, pakai jubah... tapi aku time tu tgah serabut ambik subjek2 yang kantoi... aduhhh

entah la... nak positive thinking macam tak kena je... ye la, mulut positive, kepla negative, tak ngam,... orang slalu kata setiap kejadian, setiap peristiwa ada hikmahnya... ntah ada ke tak hikmah untuk peristiwa hidup aku ni, aku pon blur, tak tau nak agak... positively, ada la kot.... negatively, huhu, ada ka???

nak kerja apa kalau perangai mengalahkan unta... nak kata aku ni malas, yap, aku stuju, aku malas, tapi malas aku cuma untuk belajar.. buat benda2 lain aku tak la kesah sangat.. aku enjoy je pon buat benda2 lain. tapi kenapa bab blajar ni aku jadi camni... dulu malas gak, tapi time kena study aku ok je telaah buku.. tapi sekarang ada assignment 30% pon releks je aku letak tepi, ambik laptop, main game, main internet, tgk muvi...

aku ngan moto hidup aku tak penah berubah, "NTAH"... ada masalah ckit ntah!, malas nak pikir... so aku konsider aku ni bukan risk taker... aku lari dari masalah. tak penah try nak selesaikan masalh. masalah plak bukan semulajadi datang, aku yang create sendiri... tapi bila time nak settlekan masalah tu, slamber je aku tolak tepi sambil kepala otak aku melafazkan moto hidup aku "NTAH!!".. lantak la... hehehe

mungkin rohani aku lemah... , semangat mudah luntur, pegangan goyah.... (perkara penting ni yang aku tinggal, so it leads to further problems, and complications)... aku akan cuba cari pegangan yang kuat, kukuh semula agar segal yang aku laburkan selama ini bukan pembaziran dan aku akan temui kejayaan kelak!! amin...

sekian

lalalalala

Sunday, January 24, 2010

tak tau nak taip apa...


kat stadium masa malaysia lawan mana ntah... pi ngan budak2 tu...

Wednesday, January 20, 2010

Sunday, January 17, 2010

Saturday, January 16, 2010

YA ALLAH

Permudahkanlah kerja buat aku YA ALLAH....
AMIN...

Monday, January 11, 2010

never forget to dream....!

If I Can Dream Lyrics

There must be lights burning brighter somewhere
Got to be birds flying higher in a sky more blue
If I can dream of a better land
Where all my brothers walk hand in hand
Tell me why, oh why, oh why can't my dream come true
Oh why

There must be peace and understanding sometime
Strong winds of promise that will blow away
the doubt and fear
If I can dream of a warmer sun
Where hope keeps shining on everyone
Tell me why, oh why, oh why won't that sun appear

We're lost in a cloud
With too much rain
We're trapped in a world
That's troubled with pain
But as long as a man
Has the strength to dream
He can redeem his soul and fly

Deep in my heart there's a tremblin' question
Still I am sure that the answer, answer's gonna come somehow
Out there in the dark, there's a beckoning candle, yeah
And while I can think, while I can talk
While I can stand, while I can walk
While I can dream, please let my dream
Come true......right now

Elvis Presley

Sunday, January 3, 2010

kopi, kopi!!!

aduyai... sakit leher mengadap laptop, register subjek... tensi, emosi, semua menguasai diri ini...

sistem registration ni nak kena check betul2, serabut... kena plak bertindih2an subjek, aduhhh, kena la aku semak jadual, semak kelas, semak segala2 la kiranya... last2 kepala aku yang 'semak'..

apa2 pun aku bersyukur gila sebab dah siap jugak... Alhamdulillah...